Batáty z trouby jsou absolutně luxusní záležitostí!

A co teprve plněné!

Ingredience

  • batát
  • hrášek
  • vlašské ořechy
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • sušená máta
  • sušená šalvěj
  • tymián
  • oregáno

Postup

Nejdříve rozpůlíme batátu, dáme do hrnce rozkrojením nahoru, zalijeme vodou pod rozkrojení a vaříme dokud nebude vnitřek poloměkký.

Poté vyndáme, necháme vychladnout a po vychladnutí vydlabeme kolíbku do batáty a osolíme (nešetříme).

Hrášek ze sklenice/konzervy zbavíme vody a rozmixujeme společně s vlašskými ořechy, olejem, solí, pepřem a bylinkami. Popř. zahustíme trochou mouky.

Batátu naplníme a dáme na pečící papír do trouby zapéct na 170 stupňů dozlatova.

P.S. Poznáte jaké klíčky jsou jako ozdůbka? Naklíčená čočka! Návod na klíčení naleznete na těchto stránkách pod názvem Klíčení.

Nasdílejte to: