Že by knedlíky?

Ano.

Ale polentové…

Asi nejjednodušší knedlíky na světě!

Že nevěříte?

Jen to zkuste!

Ingredience

voda

polenta

sůl

bylinky – oregáno, bazalka, majoránka…

Postup

Do vařící osolené vody nasypte polentu dle dávkování na obalu a míchejte dvě minuty. Můžete přidat i nějaké sušené bylinky – já doporučuji rozmarýn a oregáno.

Následně horkou polentu nandejte do hrnečku vypláchnutého studenou vodou. Nechte úplně vychladnout, vyklopte z hrnečku knedlík, a poté rozkrájejte na plátky. Až budete chtít knedlíky podávat, jen ohřejte.

A proč jsem k jídlu na fotce vybrala právě polentu? K masu je kukuřice hodně těžká, ale k červeným fazolím je to jako nebe! A zároveň díky ní máte kompletní talíř, i když nemáte maso!

Nasdílejte to: