- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- SKLANÝ KOLÁČ
Jak už víte, ráda experimentuji. A protože quiche mi přijde stereotyp, vymyslela jsem si zdravý bezlepkový a bezlaktózový koláč.
Ingredience na korpus
- 350 g uvařené quiney
- 100g rýžové mouky
- 70g pohankové mouky
- trocha vody
- sůl
- oregáno
Postup
Vše smícháme a promačkáme rukou na hutné těsto. Na pečící papír mokrýma rukama rozprostřeme do dortové formy a uděláme vysoký okraj.
Ingredience na náplň
- hrnek kešu přes noc namočených ve vodě
- hrnek slunečnicových semínek
- 1 velký batát
- kus dýně
- tymián lžička
- majoránka lžička
- oregáno
- sůl půl lžičky
- lahůdkové droždí 2 lžíce
- 2 lžíce oleje
- trošku vody
- mleté lněné semínko
- rýžová mouka
- trocha cizrny
Postup
Kostky oloupaného batátu společně s kostky dýně dáme vařit do osolené vody (vody jen tolik, aby byly kostky skoro ponořené). Po změknutí rozmixujeme s ostatními ingrediencemi. Ochutnáme a když tak dosolíme. Postupně přisypáváme mouku, aby nám vznikla hustá směs. Můžeme zahustit i mletým lněným semínkem. Nakonec vmícháme kuličky cizrny
Tuto směs nalijeme (přesuneme) do připraveného korpusu.
Dáme zapéct na 170 stupňu asi 45 min.(dle vaší trouby)
Nasdílejte to: