- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- TĚSTOVINY V RAJČATOVÉ OMÁČCE S KOULEMI
Už jste někdy zkusili luštěninové těstoviny?
Samozřejmě vybírám z bio kvality, aby nenadýmaly!
Jak ale docílit kompletního talíře, když bílkoviny máte v těstovinách?
Prostě to prohodíme!
Uděláme obilné koule.
A rajčatová omáčka? Jednoduše z celeru!
Těstoviny – z červené čočky
červená čočka a tymián se skvěle k sobě hodí a tato kombinace vás odprostí od nadýmání. Tymiánem nešetřete
Pokud máte těstoviny z cizrny nebo červené čočky, ideální obilovinou je rýže. Proto pro tvorbu knedlíčků ideálně rýžová mouka
Ingredience na omáčku
- cibule
- 3 stroužky česneku
- olej
- 2PL lahůdkové droždí
- 1 bio rajčatový protlak
- 2 PL mletá paprika
- sůl
- pepř
- sušená bazalka
- oregáno
- tymián
Postup
Orestujeme cibulku, česnek a sůl na oleji, přidáme oloupaný celer na kostky, trošku vody, protlak a vaříme do měkka. Přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme na omáčku.
Ingredience na koule
- Půl hrnku pohanky lámanky
- rýžová mouka
- sůl
- cibule najemno nakrájená
- česnek – utřený
- oregáno
- bazalka
Postup
Uvaříme si pohanku lámanku dle receptu na obalu. K skoro vychladlé směsi přidáme orestovaný česnek s cibulkou a vše ostatní a moukou postupně zasypáváme, až nám vznikne husté těsto, ze kterého děláme mokrýma rukama koule. Vaříme v osolené vodě.
Následně koule i omáčku smícháme a máme hotovo!
Nasdílejte to: