Už jste někdy zkusili luštěninové těstoviny?

Samozřejmě vybírám z bio kvality, aby nenadýmaly!

Jak ale docílit kompletního talíře, když bílkoviny máte v těstovinách?

Prostě to prohodíme!

Uděláme obilné koule.

A rajčatová omáčka? Jednoduše z celeru!

Těstoviny – z červené čočky

červená čočka a tymián se skvěle k sobě hodí a tato kombinace vás odprostí od nadýmání. Tymiánem nešetřete

Pokud máte těstoviny z cizrny nebo červené čočky, ideální obilovinou je rýže. Proto pro tvorbu knedlíčků ideálně rýžová mouka

Ingredience na omáčku

  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • 2PL lahůdkové droždí
  • 1 bio rajčatový protlak
  • 2 PL mletá paprika
  • sůl
  • pepř
  • sušená bazalka
  • oregáno
  • tymián

Postup

Orestujeme cibulku, česnek a sůl na oleji, přidáme oloupaný celer na kostky, trošku vody, protlak a vaříme do měkka. Přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme na omáčku.

Ingredience na koule

  • Půl hrnku pohanky lámanky
  • rýžová mouka
  • sůl
  • cibule najemno nakrájená
  • česnek – utřený
  • oregáno
  • bazalka

Postup

Uvaříme si pohanku lámanku dle receptu na obalu. K skoro vychladlé směsi přidáme orestovaný česnek s cibulkou a vše ostatní a moukou postupně zasypáváme, až nám vznikne husté těsto, ze kterého děláme mokrýma rukama koule. Vaříme v osolené vodě.

Následně koule i omáčku smícháme a máme hotovo!

Nasdílejte to: