- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- VEGAN BURGER
Zkuste absolutně luxusní fazolový Burger!
Recept na domácí bulky najdete na těchto stránkách pod názvem – Bezlepkové kváskové bulky.
Ingredience na placku
- 2 hrnky vařených adzuki fazolí
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1,5 hrnku pohankové mouky
- 6 lžic sojové omáčky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mletého koření: pepř, kmín, koriandr
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžíce tymiánu a klidně i jiné koření – popenec je skvělý!
- olej na smažení
Postup
V mixéru rozsekáme na drobno mrkev a cibuli.
Přidáme vařené fazole, sojovou omáčku, česnek, koření.
Vzniklou kaši přendáme do mísy, přidáme mouku a promícháme.
Mokrýma rukama tvarujeme těsto do malých karbanátků a vkládáme na pečící papír a pečeme v stroubě na 170 stupňů 20 min
NEBO
Smažíme krátce z obou stran a pokládáme na papírovou utěrku kvůli odsátí přebytečného tuku.
Absolutně luxusní!
Dip
Vlašské ořechy necháme namočené v teplé vodě se solí alespoň na 3 hodiny. Vodu poté slijeme a ořechy rozmixujeme společně se solí, kurkumou, pepřem, tymiánem a oregánem. Mokrou složku tvoří olivový olej, který přidáváme postupně tak, aby směs měla přesně konzistenci, kterou chceme.
Do bulky poté můžeme přidat ještě opečenou mrkec, zelí a cokoliv zeleného.
Nasdílejte to: