Zkuste absolutně luxusní fazolový Burger!

Recept na domácí bulky najdete na těchto stránkách pod názvem – Bezlepkové kváskové bulky.

Ingredience na placku

  •  2 hrnky vařených adzuki fazolí
  •  1 cibule
  •  1 mrkev
  •  1,5 hrnku pohankové mouky
  •  6 lžic sojové omáčky
  •  3 stroužky česneku
  •  1 lžička mletého koření: pepř, kmín, koriandr
  •  1 lžíce majoránky
  •  1 lžíce tymiánu a klidně i jiné koření – popenec je skvělý!
  •  olej na smažení

Postup

V mixéru rozsekáme na drobno mrkev a cibuli.

Přidáme vařené fazole, sojovou omáčku, česnek, koření.

Vzniklou kaši přendáme do mísy, přidáme mouku a promícháme.

Mokrýma rukama tvarujeme těsto do malých karbanátků a vkládáme na pečící papír a pečeme v stroubě na 170 stupňů 20 min

NEBO

Smažíme krátce z obou stran a pokládáme na papírovou utěrku kvůli odsátí přebytečného tuku.

Absolutně luxusní!

Dip

Vlašské ořechy necháme namočené v teplé vodě se solí alespoň na 3 hodiny. Vodu poté slijeme a ořechy rozmixujeme společně se solí, kurkumou, pepřem, tymiánem a oregánem. Mokrou složku tvoří olivový olej, který přidáváme postupně tak, aby směs měla přesně konzistenci, kterou chceme.

Do bulky poté můžeme přidat ještě opečenou mrkec, zelí a cokoliv zeleného.

Nasdílejte to: