Houbičky na kyselo je skvělá ňamka ke každému slanému jidlu.😉
Proto si je dělám domáci, protože bych se v krámu na mé množství nedoplatila.

Co budete potřebovat?

  • 4 skleničky
  • 1 kg tvrdších hub (hříbky, křemenáče, lišky)
  • 4 velké bobkové listy
  • 8 kuliček černého pepře
  • 8 kuliček nového koření
  • 3,5 dl vody
  • 25 g soli (1 polévkovou lžíci)
  • 165 ml kvasného octa (8 %)

Vše kromě hub a octa dáme do hrnce a necháme převařit. Houby nakrájíme, přidáme do nálevu a vaříme společně 5min. Poté přilijeme ocet a vaříme 3 minuty. Pěnu sbíráme a dáváme pryč. Skleničky plníme směsí. Poté zavaříme (hrnec, na dno utěrka, naskládám skleničky, zaliji vodou minimálně do poloviny a vařím 20 min.)
Poté skleničky vyndám dám dnem vzhůru, dokud nevychladnou.
Hotovo!😍

Nasdílejte to: