Vždy jsem si myslela, že bezlepková verze knedlíčků je extrémně náročná.

A vězte, je to absolutně lehký recept.

Základem je uvařená pohanka nebo rýže (lepivá).

Ingredience

  • velký hrnek uvařené pohanky nebo lepivé rýže
  • 2 hrsti spařených kopřiv
  • pohanková mouka
  • 2 lžíce psylia
  • voda
  • sůl
  • pepř

Postup

2 vrchovaté lžíce psylia zalijeme asi 6-7 lžícemi vody a necháme nabobtnat. Pokud bude směs moc tuhá, přidáme ještě více vody, promícháme a necháme ještě chvilku odležet.

K 1 hrnku uvařené obilniny přidáme sůl, spařenou kopřivu (hrst i dvě) či i jiné koření, mouku (zatím trochu a postupně přidáváme), pepř, nabobtnalou směs a rukou zaděláme krásné hutné těsto, ze kterého poté mokrýma rukama tvarujeme knedlíčky.

Vaříme v osolené vodě dokud nevyplavou.

Wuala, knedlíčky samá krása!

Využití

Knedlíčky jsou skvělé nejenom v polévce ale i jako příloha k omáčkám, či směsím….

Nemusíte se omezovat jenom s kopřivou. Skvěle vám poslouží i jakákoliv jiná bylinka – bršlice, oregáno, majoránka, petržel apod.

Nasdílejte to: