Ingredience
- velký hrnek uvařené pohanky nebo lepivé rýže
- 2 hrsti spařených kopřiv
- pohanková mouka
- 2 lžíce psylia
- voda
- sůl
- pepř
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/01/170093227_291282952519566_6943622025311681280_n-uai-258x344.jpg)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/vegetarian-dish-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/plant-based-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/gluten-free-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/lactose-free-e1637558628597-uai-258x258.png)
Postup
2 vrchovaté lžíce psylia zalijeme asi 6-7 lžícemi vody a necháme nabobtnat. Pokud bude směs moc tuhá, přidáme ještě více vody, promícháme a necháme ještě chvilku odležet.
K 1 hrnku uvařené obilniny přidáme sůl, spařenou kopřivu (hrst i dvě) či i jiné koření, mouku (zatím trochu a postupně přidáváme), pepř, nabobtnalou směs a rukou zaděláme krásné hutné těsto, ze kterého poté mokrýma rukama tvarujeme knedlíčky.
Vaříme v osolené vodě dokud nevyplavou.
Wuala, knedlíčky samá krása!
Využití
Knedlíčky jsou skvělé nejenom v polévce ale i jako příloha k omáčkám, či směsím….
Nemusíte se omezovat jenom s kopřivou. Skvěle vám poslouží i jakákoliv jiná bylinka – bršlice, oregáno, majoránka, petržel apod.
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/01/169281407_291284942519367_4417229586597121770_n-uai-258x344.jpg)
Nasdílejte to: