- Home
- Diety
- Vegetariánská jídla
- FAZOLOVÉ MEXIKO
Pojďme se na chvilku přenést do Mexika plného sombrér a kukuřičných tortill. A jeden takový recept je tu přímo pro vás! Výživný, zahřívací, prostě skvělý!
Ingredience
- 1 hrnek vařených fazolí adzuki
- 1 hrnek uvařené rýže
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 paprika červená na proužky nakrájená
- 2 stroužky česneku
- půl plechovky rajčat
- čtvrt lžičky chilli (případně méně)
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžíce rozmarýnu
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžíce tymiánu
- mleté lněné semínko dle potřeby
- trochu vody
- umeocet
- olej
- sůl
- tacos placky
Postup
Osmažíme cibulku na troše oleje se solí, přidáme rozmělněný česnek a restujeme dozlatova. Nastoruháme si mrkev a chvilku dáme též orestovat. Poté přidáme všechny ostatní ingredience kromě umeocta, maličko vody a vše necháme chvíli bublat. Pokud směs je moc řídká, zahustíme lněným semínkem. Nakonec dochutíme umeoctem.
Podáváme na rozehřáté quesadilla placce.
Nasdílejte to: