- Home
- Diety
- Vegetariánská jídla
- FAZOLOVÉ MEXIKO
Pojďme se na chvilku přenést do Mexika plného sombrér a kukuřičných tortill. A jeden takový recept je tu přímo pro vás! Výživný, zahřívací, prostě skvělý!
Ingredience
- 1 hrnek vařených fazolí adzuki
- 1 hrnek uvařené rýže
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 paprika červená na proužky nakrájená
- 2 stroužky česneku
- půl plechovky rajčat
- čtvrt lžičky chilli (případně méně)
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžíce rozmarýnu
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžíce tymiánu
- mleté lněné semínko dle potřeby
- trochu vody
- umeocet
- olej
- sůl
- tacos placky
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/02/20211206_175011-scaled-uai-258x194.jpg)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/vegetarian-dish-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/plant-based-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/gluten-free-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/lactose-free-e1637558628597-uai-258x258.png)
Postup
Osmažíme cibulku na troše oleje se solí, přidáme rozmělněný česnek a restujeme dozlatova. Nastoruháme si mrkev a chvilku dáme též orestovat. Poté přidáme všechny ostatní ingredience kromě umeocta, maličko vody a vše necháme chvíli bublat. Pokud směs je moc řídká, zahustíme lněným semínkem. Nakonec dochutíme umeoctem.
Podáváme na rozehřáté quesadilla placce.
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/02/20211206_175003-scaled-uai-258x194.jpg)
Nasdílejte to: