Pojďme se na chvilku přenést do Mexika plného sombrér a kukuřičných tortill. A jeden takový recept je tu přímo pro vás! Výživný, zahřívací, prostě skvělý!

Ingredience

  • 1 hrnek vařených fazolí adzuki
  • 1 hrnek uvařené rýže
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 paprika červená na proužky nakrájená
  • 2 stroužky česneku
  • půl plechovky rajčat
  • čtvrt lžičky chilli (případně méně)
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžíce rozmarýnu
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce tymiánu
  • mleté lněné semínko dle potřeby
  • trochu vody
  • umeocet
  • olej
  • sůl
  • tacos placky

Postup

Osmažíme cibulku na troše oleje se solí, přidáme rozmělněný česnek a restujeme dozlatova. Nastoruháme si mrkev a chvilku dáme též orestovat. Poté přidáme všechny ostatní ingredience kromě umeocta, maličko vody a vše necháme chvíli bublat. Pokud směs je moc řídká, zahustíme lněným semínkem. Nakonec dochutíme umeoctem.

Podáváme na rozehřáté quesadilla placce.

Nasdílejte to: