A víte, že to má úplně stejnou chuť jako špenát? Nepoznáte to! A ještě ke všemu je v podstatě zadarmo…

Ingredience

  • kopřivy (čím více, tím lépe) – spíše menší, nebo brát jen horní polovinu
  • česnek
  • sůl
  • velká cibule
  • vejce
  • 100ml smetany nebo ideálně kokosového mléka v plechovce
  • cibulku s česnekem zesklovatíme na pánvi.

Postup

Kopřivy nasekáme na drobno a vhodíme je do osolené vroucí vody, aby byly ponořené. Vaříme 10 min. Tím se zbavíme hořkosti. Vodu slijeme a kopřivy chodíme do pánve s cibulkou a česnekem. Osolíme, opepříme,přidáme vejce, zamícháme vše, aby se vejce dostalo všude a přidáme popř. trošku vody a dusíme asi 15 min. Přidáme kokosové mléko z plechovky a vše rozmixujeme.

Vuala…..hotovo.

Špenát bez špenátu na světě!

Můžete podávat jako klasicky, nebo i např. s dýňovými gnocchi s parmezánem.

Nasdílejte to: