Ingredience
- 1 cibule
- červená řepa
- 1 mrkev
- Kousek celeru
- 1 lžička miso pasty
- 2 lžíce lněných semínek nebo chia (i více)
- 1 bobkový list
- 1 hrnek uvařených červených fazolí
- 1 hrnek vychladlé a ztuhlé uvařené polenty se solí
- Zeleninový vývar nebo voda
- Umeocet
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/vegetarian-dish-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/plant-based-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/gluten-free-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/lactose-free-e1637558628597-uai-258x258.png)
Postup
Nakrájíme cibuli, mrkev, řepu a celer nastrouháme nahrubo. Dáme do hrnce s osolenou vodou/vývarem, přidáme bobkový list a vaříme 10 min. Přidáme fazole, přidáme lněné semínko rozemleté a vaříme 2 min, v trošce vody z polévky rozmícháme miso pastu a nalejeme do polévky. Necháme chvilku na prolnutí chutí a servírujeme s pár lžícemi polenty. Můžeme dochutit umeoctem.
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/01/157951184_271644244483437_3704958493681885190_n-uai-258x344.jpg)
Nasdílejte to: