Tuto polévku si dělám moc ráda. Zelí zbožňuji a tempeh k tomu, prostě lahoda.

Ingredience

  • 1 cibule
  • kus červeného zelí
  • malý kousek celeru
  • uzený bio Tempeh
  • 3/4 litru zeleninového vývaru / horké vody
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžička červené papriky
  • 1bobkový list
  • olej
  • sůl
  • 1 lžíce bílé miso pasty
  • umeocet nebo jablečný ocet

Postup

Cibuli orestujeme na oleji se solí, a poté přidáme všechny ostatní ingredience, vodu, pepř a vaříme do změknutí. Na posledních pár minut vaření vhodíme do polévky na kousky nakrájený uzený bio tempeh a chvíli vaříme.

Vypneme a ještě zamícháme miso pastu (kterou si nejdříve rozmícháme v troše vody).a dochutíme jablečným octem nebo umeoctem..

Wuala, zázrak je na světě.

Nasdílejte to: