A co s takovou horou divoké či normální pažitky?

Do polévky s ní! A i na posypku.

Ingredience

  • Cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • 1 velká petržel
  • 1 celer
  • vývar nebo voda
  • 2 hrsti kešu – nemusí být
  • rostlinné mléko či smetana
  • sůl
  • pepř
  • pažitka
  • citronová šťáva

Postup

Cibulku s česnekem a solí orestujeme na oleji, přidáme celer, vývar, jen aby byl celer ponořený, sůl, pepř a vaříme do změknutí. Přidáme trochu mléka a rozmixujeme tyčovým mixérem (chvilku to trvá), přidáme pažitku a zase mixujeme, aby polévka dostala celený nádech a pažitkovou chuť. Hustotu doladíme mlékem. Dochutíme solí, pepřem, domácí vegou, citronovou šťávou a můžeme podávat.

Nasdílejte to: