Klasiku neklasicky – škubánky s mákem??

Proč ne!

Věřte, že to lze i bezlepkově a bez laktózy!

Ingredience

  • brambory (3-4 velké brambory)
  • kokosová mouka nebo banánová mouka
  • sůl
  • trošku vody
  • olej – ideálně z dýňových semínek, nebo oříškový
  • kokos
  • čirokový sirup nebo med
  • mák

Postup

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu slijeme, protože z brambor se vždy vyvaří solanin, který je toxický a náročný pro tělo. Ještě do horkých brambor dáme sůl, trošku oleje a přisypáváme mouku. Pokud jsou brambory hodně suché, přidejte rostlinné mléko nebo horkou vodu. Šťouchadlem šťoucháme, přisypáváme mouku, až konzistence bude škubánková.

Kulatou naběračkou namočenou ve studené vodě vytvarujeme škubánky.

Po každém škubánku, naběračku znovu namočíme.

Zalijeme olejem, zasype mákem, čirokovým nebo jiným sirupem či medem.

Dobrou chuť!

Doporučení

Jakmile máte sladké jídlo, posypte si ho skořicí. Tím velmi snížíte glykemický index! A tělo vám poděkuje

Pokud chcete ještě více pomoci trávení, posypte si jídlo ještě mletým badyánem s hřebíčkem

Nasdílejte to: