Ingredience
- 1 velký šálek bezlepkové pohankové mouky (hladká a tak 1/3 celozrnná)
- 2 lžíce prášku na pečení – až těsně před začátkem smažení
- 1 malou lžičku soli
- 1 šálek rostlinného mléka
- 1 lžíce sirupu (nebo 3-4 kapky stévie)
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 1/2 lžičky vanilkového extraktu (nemusí být)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/07/20220623_183417-1-scaled-uai-258x194.jpg)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/vegetarian-dish-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/plant-based-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/gluten-free-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/lactose-free-e1637558628597-uai-258x258.png)
Postup
Smícháme všechny suché ingredience ve velké míse a všechny mokré přísady v jiné misce. Obě směsi zvlášť dobře promícháme a poté spojíme.
Smažíme na sucho na rozpálené pánvi. (Na povrchu se objeví bublinky a poté lívanec otočíme.) Smažíme 2-3 minuty.
Lívance polijeme sirupem, posypeme skořicí, nebo přidáme rozmixované jahody….a hrajeme si, co zrovna máme doma za ovoce…
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/07/20220623_183424-1-scaled-e1657655920441-uai-258x194.jpg)
Nasdílejte to: