Lívance s jahodami…hmmm kdo by odolal. A co když nemůžete lepek? Člověk by řekl, že lívance bez lepku nejdou. Vezte, že jdou a jsou vynikající!

Ingredience

  • 1 velký šálek bezlepkové pohankové mouky (hladká a tak 1/3 celozrnná)
  • 2 lžíce prášku na pečení – až těsně před začátkem smažení
  • 1 malou lžičku soli
  • 1 šálek rostlinného mléka
  • 1 lžíce sirupu (nebo 3-4 kapky stévie)
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  •  1 1/2 lžičky vanilkového extraktu (nemusí být)

Postup

Smícháme všechny suché ingredience ve velké míse a všechny mokré přísady v jiné misce. Obě směsi zvlášť dobře promícháme a poté spojíme.

Smažíme na sucho na rozpálené pánvi. (Na povrchu se objeví bublinky a poté lívanec otočíme.) Smažíme 2-3 minuty.

Lívance polijeme sirupem, posypeme skořicí, nebo přidáme rozmixované jahody….a hrajeme si, co zrovna máme doma za ovoce…

Nasdílejte to: