- Home
- Herbář a koření
- PAMPELIŠKOVÉ KAPARY
Pampeliška v sobě skýtá léčivou sílu, a to nevídanou.
Tak proč si ji nezavařit v podobě pochutiny ke všem jídlům a dopřávat si tak její léčivé účinky po celý rok?
Zkuste tento lehký recept na pampeliškové kapary i vy!
Účinky
- detoxikace organizmu
- podpora žlučníku a jater
- podpora žaludečních šťáv
Ingredience
- 200 g poupat pampelišek
- octová voda – jablečný/ vinný ocet (50ml na 200ml vody)
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička hořčičného semínka
Postup
Poupata napěchujeme do skleničky, zasypeme solí, hořčičným semínkem, přelijeme vařící octovou vodou, pevně zavřeme a postavíme na víčko, dokud se víčko nezatáhne.
Pokud chceme mít jistotu sterilizace, můžeme provést ještě proces zavařování.
Proces zavaření: 20 min ve vodní lázni při sto stupních.
Uchováváme v lednici.
Nasdílejte to: