Pampeliška v sobě skýtá léčivou sílu, a to nevídanou.

Tak proč si ji nezavařit v podobě pochutiny ke všem jídlům a dopřávat si tak její léčivé účinky po celý rok?

Zkuste tento lehký recept na pampeliškové kapary i vy!

Účinky

  • detoxikace organizmu
  • podpora žlučníku a jater
  • podpora žaludečních šťáv

Ingredience

  • 200 g poupat pampelišek
  • octová voda – jablečný/ vinný ocet (50ml na 200ml vody)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička hořčičného semínka

Postup

Poupata napěchujeme do skleničky, zasypeme solí, hořčičným semínkem, přelijeme vařící octovou vodou, pevně zavřeme a postavíme na víčko, dokud se víčko nezatáhne.

Pokud chceme mít jistotu sterilizace, můžeme provést ještě proces zavařování.

Proces zavaření: 20 min ve vodní lázni při sto stupních.

Uchováváme v lednici.

Nasdílejte to: