Hořčici má doma skoro každý. A zamysleli jste se někdy, jaké má na váš organismus vliv??

Popis a zajímavosti

O první ostřejší hořčici, kterou my známe dodnes, se zasloužil Jean Naigeon, který roku 1856 vytvořil tento skvost ve francouzském městě Dijon. Tímto dostala název dijonská hořčice.

Její semínka jsou skoro až magická.

Pokud se někdy nebudete cítit ve své kůži – nachlazení, plné dutiny a zimnice, dejte si hned lžičku hořčice!

Jedná se totiž o koření, které se řadí do sekce ,,horké“, což znamená, že naše tělo zahřívá. A díky její štiplavosti vám uvolní dutiny během chviličky!

Tyto malé kuličky nepomáhají jen při nachlazení – chrání nás proti poškození DNA a oxidačnímu stresu a jsou naším spojencem v prevenci proti rakovině a zlepšení srdečního zdraví.

Tak co si udělat jednoduchou domácí hořčici absolutně bombastickou chutí?? Recept najdete na těchto stránkách

Nasdílejte to: