- Home
- Herbář a koření
- DOMÁCÍ PROVENSKÁLSKÉ KOŘENÍ
Toto koření má název od francouzské oblasti Provence, kde se bylinky z tohoto koření hojně vyskytují.
Doporučuji tuto směs jako ochucení brambor, batát, zeleniny a dokonce i pizzy! Ano, toto koření se sype na okraj pizzy, aby mělo krásnou intenzivní vůni a chuť.
Její složení je většinou stejné. Akorát americká varianta má v ní ještě levanduli, což vřele doporučuji!
Je tam skvělá!
Tak jdeme na to!
Ingredience
- 2 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžička sušené drcené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného drceného rozmarýnu
- půl lžičky levandule
Recept
Všechny sušené bylinky smícháme, a pokud chceme ještě výraznější aroma na právě připravované jídlo – podrtíme směs v hmoždíři…
Nasdílejte to: