Toto koření má název od francouzské oblasti Provence, kde se bylinky z tohoto koření hojně vyskytují.

Doporučuji tuto směs jako ochucení brambor, batát, zeleniny a dokonce i pizzy! Ano, toto koření se sype na okraj pizzy, aby mělo krásnou intenzivní vůni a chuť.

Její složení je většinou stejné. Akorát americká varianta má v ní ještě levanduli, což vřele doporučuji!

Je tam skvělá!

Tak jdeme na to!

Ingredience

  • 2 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušené drcené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného drceného rozmarýnu
  • půl lžičky levandule

Recept

Všechny sušené bylinky smícháme, a pokud chceme ještě výraznější aroma na právě připravované jídlo – podrtíme směs v hmoždíři…

Nasdílejte to: