Je to pepř nebo není??

Název mate!

Je to mletá paprika!

Možná jen svou ostrostí připomíná pepř. Ale toť vše.

Proto pokud uvidíte někde v receptu kajenský pepř, klidně použijte jakékoliv chilli.

Kajenský pepř má pálivost 30 000-50 000 Scovilleovy stupnice (Habanero mají 100 000). Takže pro někoho slabůtka, pro někoho oheň v puse.

Účinky

  • na zažívací potíže – při dlouhodobém používání – zmírní symptomy dyspepsie (bolení žaludku)
  • na zrychlení metabolismu
  • na studené nohy a ruce
  • snižuje hladinu glukózy v krvi
  • při nachlazení a chřipce
  • uvolňuje ucpané dutiny
  • úleva od bolesti (kapsacin blokuje substanci P, neuropeptid, který do těla vysílá pocit bolesti.)

Využití

Jakmile cítíte, že na vás něco leze, zkuste si udělat KAJENSKÝ ČAJ!!!

A pořádně se vypotíte!

Kajenský čaj

  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1 polévková lžíce čerstvé citrónové šťávy
  • 1 čajová lžička medu

Koření zalijeme horkou vodou a přidáme po chvíli citronovou šťávu a med (ideálně až čaj trošku vychladne). A zamíchejte.

Jakmile čaj trošku zchladne k pití, opravdu opatrně začněte pít.

Čím ale teplejší zvládnete, tím lépe!

POZOR: Pokud máte opravdu silný kajenský pepř (má rozptyl od 30 000-50 000SHU), začněte i s osminou lžičky, aby se vám neudělalo špatně od žaludku!

Nasdílejte to: