Hmmm, jak to popsat.

Prostě chuť UMAMI!

Další můj pomocník v kuchyni, bez kterého to není ono!

A co to je?

Popis

Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.

Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích, jako je tamari.

Pokud tedy v mých receptech uvidíte někdy tamari, můžete nahradit i sojovou omáčkou. Ale musíte jí dát trošku více.

Ale jestli můžu poradit – kupte si kvalitní sójovou omáčku a to s názvem – SOYU!!

Věřte, tělo to uvítá.

Nasdílejte to: