- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- RAJSKÁ S PLNĚNOU PAPRIKOU
Rajská omáčka, toť jídlo jídelní.
A co tento recept? Toť jídlo epesní!
Bezlepkové, bezlaktózové a chuť k nerozeznání od běžné verze.
Ingredience na omáčku
- 2 cibule
- Půlka celeru
- Zavařená rajčata nebo konzerva
- 3 ks bobkový list nebo ideálně mletý
- 6 kuliček nové koření nebo ideálně mleté
- 3 ks hřebíčků rozdrcených
- 2 špetky muškátového oříšku
- 2 lžičky tymiánu
- Sůl
- Pepř
- Olej na smažení
- Umeocet
- Rozemleté lněné semínko nebo mouka na zahuštění
Ingredience na plněné papriky– 2 velké kápie
- Hrnek uvařené rýže
- 2 mrkve
- 1 cibule
- majoránka
- hrnek uvařené červené čočky
- sůl
- pepř
Recept
Nejdříve začneme omáčkou.
Nakrájenou cibulku orestujeme na oleji se solí, přidáme celer a zalijeme trochou vody, přidáme zavařená rajčata, koření, sůl, pepř a vaříme do změknutí celeru. Vybereme bobkový list a pokud možno nové koření. Ochutíme umeoctem a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Pokud je omáčka moc řídká, dohustíme rozemletým lněným semínkem nebo moukou a chvíli prohřejeme.
Tak a jdeme na papriky.
Umyjeme kápie a vyndáme všechna semínka odstraněním stopkové části. Nakrájenou cibulku najemno orestujeme na troše oleje se solí a necháme vychládnout. Následně k cibulce přimícháme všechny ostatní ingredience a naplníme papriky. Papriky naskládáme do hrnce a na dnu nalijeme 5-10cm vody. Dáme vařit asi na 20 min.
Nasdílejte to: