Rajská omáčka, toť jídlo jídelní.

A co tento recept? Toť jídlo epesní!

Bezlepkové, bezlaktózové a chuť k nerozeznání od běžné verze.

Ingredience na omáčku

  • 2 cibule
  • Půlka celeru
  • Zavařená rajčata nebo konzerva
  • 3 ks bobkový list nebo ideálně mletý
  • 6 kuliček nové koření nebo ideálně mleté
  • 3 ks hřebíčků rozdrcených
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • 2 lžičky tymiánu
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej na smažení
  • Umeocet
  • Rozemleté lněné semínko nebo mouka na zahuštění

Ingredience na plněné papriky

– 2 velké kápie

  • Hrnek uvařené rýže
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • majoránka
  • hrnek uvařené červené čočky
  • sůl
  • pepř

Recept

Nejdříve začneme omáčkou.

Nakrájenou cibulku orestujeme na oleji se solí, přidáme celer a zalijeme trochou vody, přidáme zavařená rajčata, koření, sůl, pepř a vaříme do změknutí celeru. Vybereme bobkový list a pokud možno nové koření. Ochutíme umeoctem a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Pokud je omáčka moc řídká, dohustíme rozemletým lněným semínkem nebo moukou a chvíli prohřejeme.

Tak a jdeme na papriky.

Umyjeme kápie a vyndáme všechna semínka  odstraněním stopkové části. Nakrájenou cibulku najemno orestujeme na troše oleje se solí a necháme vychládnout. Následně k cibulce přimícháme všechny ostatní ingredience a naplníme papriky. Papriky naskládáme do hrnce a na dnu nalijeme 5-10cm vody. Dáme vařit asi na 20 min.

Nasdílejte to: